StoryEditor

Malý pieninský maratón - 4.9.2010 Červený Kláštor

08.10.2010, 09:29
Dňa 4.9.2010 (sobota), vyšiel krásny deň a tak sme sa vybrali na Pieniny na Malý pieninský maratón. Počasie bolo trošku zle a potom sa vylepšilo. Okolo 09:00 ráno sme dorazili do Červeného Kláštora kde bola prezentácia a potom som sa vydal na trať dlhú 18 km. Bežalo sa popri rieke Dunajec cez prielom Dunajca až po ústie Lesnického potoka (tam bol 9km) a späť. Bolo to niečo nádherné. Výsledný čas 1h : 19 m : 28 s.
Dňa 4.9.2010 (sobota), vyšiel krásny deň a tak sme sa vybrali na Pieniny na Malý pieninský maratón. Už pred tým som bol zaregistrovaný na tento beh a po príchode som mal ešte dosť času. Tak sme tento čas využili a išli sa pozrieť na prístavisko pĺti pri penzióne Pltník. Počasie bolo trošku zle a potom sa vylepšilo. Popozerali sme si okolie a išli späť na štart kde bola prezentácia. Po zaplatení poplatku a prevzatí tašky v ktorom bolo všetko možné, ale najviac je cennené pre mňa tričko, ktoré značí že som pretek zabehol a po dobehnútí je to medaila, ktorá je určite krásny spomienkový predmet. Potom som sa obliekol do športového oblečenia a  vydal na trať dlhú 18 km. Bežalo sa popri rieke Dunajec cez prielom Dunajca až po ústie Lesnického potoka (tam bol 9km) a späť. Všetko na okolo bolo krásne, dobre sa dýchalo ale nedalo sa všetko navôkol pozerať, lebo trebalo pozerať pod nohy. Trať bola celkom OK až na malé (ale úplne malé prevýšenia) sa to dalo zvládnúť. Počasie ako som už písal vyšlo a potom už svietilo slniečko. Takže sa dalo pekne vydieť vrch Tri Koruny a všetku tú prírodu navôkol. Pri behu nás povzbudzovali aj okoloidúci turisti a aj turisti, ktorí sa splavovali na pltiach alebo na raftoch. Všetko to dodávalo krásnu atmosféru. Nakoniec po dobehnutí som dostal medailu a išiel hneď pod sprchu. A výsledný čas 1h:19m:28s bol pre mňa perfektný.

Vyhodnotenie a tombola bola v historickom objekte Červený kláštor ( Krčma pod lipami ), kde bol spoločný obed (guláš-výborny, pivo a nealko a zákusok). Potom bolo vyhodnotenie. Do toho všetkého hrala Goralska muzika a atmosféra bola fantastická.

Takže Malý pieninsky maratón je krásny pretek (aj keď nesúťažny), ale len pre tú krásnu prírodu sa tam oplatí prísť.

Takže o rok sa určite vidíme.
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
19. apríl 2024 06:28