StoryEditor

Nedeľná bežecká pozvánka do Ilavy

12.05.2011, 07:57
Mesto Ilava pozýva v nedeľu, 15. mája 2011 o 10.00 hod. všetkých priaznivcov atletiky na štart jubilejného XV. ročníka ILAVSKÉHO BEHU, ktorý sa aj tohto roku koná ako otvorené medzinárodné bežecké podujatie, po tretí raz s logom generálneho sponzora - firmou AGROMIX v záhlaví. Okrem pravidelných účastníkov z Českej republiky, záujem oň aj tohto roku prejavili niektorí ďalší zahraniční pretekári.
Mesto Ilava pozýva v nedeľu, 15. mája 2011 o 10.00 hod. všetkých priaznivcov atletiky na štart jubilejného XV. ročníka ILAVSKÉHO BEHU, ktorý sa aj tohto roku koná ako otvorené medzinárodné bežecké podujatie, po tretí raz s logom generálneho sponzora - firmou AGROMIX v záhlaví. Okrem pravidelných účastníkov z Českej republiky, záujem oň aj tohto roku prejavili niektorí ďalší zahraniční pretekári.
 
O tom, ako sa im na náročnej, 13 000 metrov dlhej trati bude dariť, môžete sa prísť presvedčiť osobne pred starý ilavský pivovar, kde je situovaný štart i cieľ pretekov. Súťažiť sa bude tradične v štyroch žiackych a šiestich seniorských kategóriách, prezentácia pretekárov je zabezpečená v priestore štartu už od 8.00 hod.
 
Držiteľmi rekordných časov podujatia sú dlhoroční slovenskí a československí reprezentanti, Miroslav VANKO (TJ Obal Servis Košice/41:29/2007) a Mária STAROVSKÁ (ŽU Žilina/50:39/2000).
 
Český bežecký portál - Behy.cz - v roku 2010 o našom podujatí napísal: "Jedná sa o podujatie v prekrásnej májovej prírode, vhodné najmä pre celé rodiny s deťmi. Širokej slovenskej športovej verejnosti je Ilavský beh známy predovšetkým pozornosťou a ústretovosťou organizátorov, snažiacich sa svojim návštevníkom vytvoriť dokonalú bežeckú pohodu a priam neopakovateľnú sviatočnú atmosféru. Ďalšími jeho tromfami sú už tradične krásne a slnečné počasie, množstvo sladkostí pre deti, bohatá účastnícka tombola či chutný guľáš v cieli pre dospelých a príjemné posedenie v spoločenskom areáli hotela Moravec - Café, taktiež pre celé rodiny s deťmi. Pochopiteľne, počas celého podujatia nechýba kvalitný pitný režim podľa vlastného uváženia ..."
 
Poslednou informáciou zo zákulisia tohtoročného Ilavského behu je správa, že jedným z oficiálnych hostí jubilujúceho podujatia bude ilavská rodáčka, členka slovenskej biatlonovej štafety žien zo ZOH 2010 vo Vancouveri a bronzová medailistka z juniorských MS v Ruhpoldingu 2008, Natália Prekopová, ktorá už organizátorom prisľúbila svoju účasť. Či sa ku nej pridá aj niekto ďalší zo skvelého tímu slovenských biatlonových reprezentantov, poprípade ktorý z nich to bude sa zrejme budeme môcť dozvedieť až priamo na štarte podujatia ...
 
Všetko ostatné o podujatí, včítane propozícií, fotografií, historických tabuliek, štatistík a najrozličnejších prehľadov si môžete pozrieť v aktualitách na oficiálnej webovej stránke Mesta Ilava www.ilava.sk ...

(tch)
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
20. apríl 2024 07:58