StoryEditor

Vršatec ako bežecká výzva už po dvadsiaty ôsmy raz ...

21.07.2011, 08:58
Bežecké podujatie uskutočňované uprostred leta pod majestátnymi bralami Vršatca, HORSKÝ KROS PRUSKÉ-VRŠATEC, ktoré si za dobu svojej existencie získalo srdcia vari všetkých svojich návštevníkov vstupuje v nedeľu, 31. júla 2011 do svojho XXVIII. ročníka. Od roku 1984, kedy podujatie debutovalo, privítalo na svojej náročnej trati takmer tri tisícky pretekárov. Dokázalo uchvátiť nielen nádhernými scenériami a výhliadkovými panorámami otvárajúcimi sa z jednotlivých stanovíšť svojej neobvykle náročnej trate, ale predovšetkým neopakovateľnou jedinečnosťou svojej súťažnej atmosféry. Štart nedeľného podujatia pod Vršatcom, už tradične zaradeného do Slovenského pohára behov do vrchu je plánovaný na 10. hodinu spred zdravotného strediska v Pruskom, prvých pretekárov v cieli pod Chmeľovou organizátori očakávajú približne o tridsať minút neskôr. Dĺžka trate je 8 700 metrov, jej prevýšenie 494 metrov. Absolútne najrýchlejšie časy vo viac ako štvrťstoročnej histórii podujatia držia Banskoštiavničan Róbert PETRO z roku 1995 (34:10 min.) a česká reprezentantka, olympionička z Atén 2004, Anna PICHRTOVÁ-BALOGHOVÁ z roku 1994 (39:07 min.). - tch -
Bežecké podujatie uskutočňované uprostred leta pod majestátnymi bralami Vršatca, HORSKÝ KROS PRUSKÉ-VRŠATEC, ktoré si za dobu svojej existencie získalo srdcia vari všetkých svojich návštevníkov vstupuje v nedeľu, 31. júla 2011 do svojho XXVIII. ročníka.
Od roku 1984, kedy podujatie debutovalo, privítalo na svojej náročnej trati takmer tri tisícky pretekárov. Dokázalo uchvátiť nielen nádhernými scenériami a vyhliadkovými panorámami otvárajúcimi sa z jednotlivých stanovíšť svojej neobvykle náročnej trate, ale predovšetkým neopakovateľnou jedinečnosťou svojej súťažnej atmosféry.
 
            Štart nedeľného podujatia pod Vršatcom, už tradične zaradeného do Slovenského pohára behov do vrchu je plánovaný na 10. hodinu spred zdravotného strediska v Pruskom, prvých pretekárov v cieli pod Chmeľovou organizátori očakávajú približne o tridsať minút neskôr. Dĺžka trate je 8 700 metrov, jej prevýšenie 494 metrov. Absolútne najrýchlejšie časy vo viac ako štvrťstoročnej histórii podujatia držia Banskoštiavničan Róbert PETRO z roku 1995 (34:10 min.) a česká reprezentantka, olympionička z Atén 2004, Anna PICHRTOVÁ-BALOGHOVÁ z roku 1994 (39:07 min.). Ďalšie fakty a skutočnosti z takmer tridsaťročnej histórie podujatia si môžete pozrieť v súbore Historické tabulky a štatistické prehľady.
 
- tch -
 
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 02:21