StoryEditor

Bratislavský polmaratón 2011

13.10.2011, 09:59
V sobotu 15. októbra 2011 sa uskutoční už 9. ročník populárneho bežeckého podujatia pre všetkých – Bratislavský polmaratón. Štart a cieľ podujatia je v Bratislave na Partizánskej lúke pri amfiteátri.
Na Bratislavskom polmaratóne v tomto roku aj Desiatka pre rekreačnú verejnosť
 
V sobotu 15. októbra 2011 sa uskutoční už 9. ročník populárneho bežeckého podujatia pre všetkých – Bratislavský polmaratón. Štart a cieľ podujatia je v Bratislave na Partizánskej lúke pri amfiteátri. Hlavný organizátor, ktorým je ŠK Impulz Bratislava, už ako obyčajne pripravil trate pre všetky vekové a výkonnostné skupiny – pre deti, rekreačných bežcov ale aj pre tých nejzdatnejších vytrvalcov.
Najskôr sa na štart o 10:00 postavia tí najmenší – 300 metrov dlhá trať čaká na chlapcov a dievčatá do 5 rokov. Za nimi budú štartovať malí pretekári na 600 a 1.000 metrov a pre mládež je pripravená trať dlhá 1.500 metrov.
Potom už príde rad na dospelých bežcov – o 11:30 spoločne odštartujú bežci na 10 km a polmaratónci. Trať vedie Hornou Mlynskou dolinou ľudovo nazývanou Železná studienka. I keď je povrch trate v prevažnej miere asfaltový, preteká sa v jedinečnom lesnom prostredí bratislavského lesoparku.
Prihlásiť sa na preteky dá aj v deň pretekov – priamo na mieste konania. Všetky informácie pretekári nájdu na internetovej stránke Bratislavského polmaratónu  http://www.bratislavskypolmaraton.sk/ .
 
Na preteky pozýva aj ich riaditeľ Igor Varsányi: “Naším každoročným cieľom je prilákať čo najviac ľudí na podujatie. Aj preto sme tento rok zaradili do podujatia beh na 10 km. Preteky na takúto trať totiž v bratislavskom regióne chýbajú, preto si myslíme, že to zaujme veľa bežcov. Pre deti a mládež sme pripravili preteky v 12-tich kategóriách. Vrcholom podujatia je samozrejme polmaratón. Bežci na trati dlhej približne 21,1 km postupne pomaly stúpajú na otočku. Späť, keď už sily ubúdajú, sa teda beží lepšie – dole kopcom. Ale je to veľmi dobre “behavá” trať, pre mnohých bratislavčanov tréningová.
Keď som sa pred rokmi aktívne venoval triatlonu, ja sám som často na tejto trati behával a veľmi sa mi páči. Tam niekde vznikol nápad podeliť sa o túto trať s ostatnými bežcami a zorganizovať na nej preteky. Naviac trať vedie krásnym prostredím chránenej krajinnej oblasti Malé Karpaty. Naše podujatie je predsa len iné ako väčšina cestných behov, ktoré sa konajú v uliciach mesta či obce alebo  medzi obcami. My lákame ľudí zabehať si priamo do prírody. A to nielen aktívnych bežcov, ale tešíme sa, keď naš podujatie motivuje k behaniu aj rekreačných bežcov. Veď beh je najprirodzenejší, finančne nenáročný a pritom tak krásny šport. Budeme radi, keď sa na preteky prihlási čo najväčšie množstvo bežcov a zoberú so sebou aj svojich “povzbudzovačov” – rodinu, priateľov či susedov. Tešíme sa na všetkých.”
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 15:03