StoryEditor

Začať sa dá v každom veku (blog)

31.05.2013, 11:15

Vraciam sa malým postrehom k nedávnemu ČSOB maratónu.

Na trati polmaratónu niekde pred Michalskou bránou som horko-ťažko predbehol bežca s číslom 3631 - staršieho pána, trošku hrbatého, trošku krívajúceho, v starých vyťahaných teplákoch, ošumelom tričku a vyšmatlaných teniskách. Vek 69 rokov. Zaujal ma však jeho výsledok - 2:06 hodiny.

Dnes som mal to šťastie, že som ho stretol na "tréningu". Šiel som autom popod Čachtický hrad z  Višňového do Čachtíc. Predbehol som bežiaceho staršieho pána, trošku hrbatého, trošku krívajúceho, v starých vyšúchaných rifliach, vo flanelovej košeli, zimnom svetri a v tých istých teniskách...

Musel som zastaviť a spýtať sa ho, či som ho náhodou nepredbiehal pod Michalskou bránou. Áno, bol to on, pán Ján Klimek zo Sokolu Čachtice, 69-ročný.

Z výsledkom v Bratislave spokojný nebol, v minulých ročníkoch to zabehol oveľa lepšie, pod 2 hodiny. Dobrý výsledok mal aj z Košického maratónu. Na ten a aj na Rajecký maratón trénuje teraz a takto...

Veľmi zaujímavá je však aj informácia, ako dlho sa venuje takémuto behu - vraj 7 rokov ! Je to potešiteľné, začať sa dá aj v staršom veku a výsledky - tie nie sú dôležité.

Len nech si dá Chesiny pozor...

S pozdarvom Váš bežec 3428 Jano M50, Myjava

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 01:03