Dnes tu máme pre vás zopár chuťoviek z ázijskej kuchyne. PAD KHING KAI je netradičné ázijské jedlo, kde hlavnú úlohu zohráva kuracie mäso na thajský spôsob, tzn. kuracie mäso s nakladaným zázvorom, hríbami, čili, sójovou a hríbovou omáčkou, ktoré najlepšie chutí s jasmínovou ryžou. Doprajte si po náročnom tréningu kúsok netradičnej ázijskej chuti.
Na prípravu potrebujeme:
• 500g kuracieho mäsa (najlepšie stehno bez kostí)
• svetlú sójovú omáčku
• 200g nakladaného zázvoru
• hríbovú omáčku
• čiernych sušených hríbov
• cesnak
• arašidový alebo ryžový olej
• sézamový olej
• čili paprika
• voda
• jasmínová ryža
Príprava:
Do studenej vody namočíme hríby minimálne na 10 min, ktoré potom nakrájame na drobné kocky. Taktiež nakrájame na drobno aj kuracie stehná bez kosti. Do nakrájaného mäsa pridáme postupne nakrájanú čili papričku a rozpučený cesnak a spolu pekne premiešame. Necháme si rozohriať panvicu s olejom a po rozohriatí dusíme zmiešanú zmes do zmäknutia. Postupne pridávame zázvor, na kocky nakrájané hríby, trošku vody a necháme povariť. Na záver pridáme hríbovú omáčku, sójovú omáčku a sezamový olej podľa chuti. PAD KHING KAI môžeme podávať s cestovinami, ale odporúčame vám vyskúšať jasmínovú ryžu.
Jasmínová ryža je v Ázii, ale taktiež aj v Európe veľmi obľúbená a vyhľadávaná. Aj keď sa môže zdať ze každá ryža je na pohľad rovnaká, predsa z nich je každá iná. Najkvalitnejšou ryžou je jasmínová ryža, ktorá výborne chutí a nádherne vonia kvetmi .Tento druh ryže pestujú v Thajsku. Jazmínová ryža je ideálna ako príloha k mäsu, omáčkam, k suši zelenine, alebo ako rizoto či nákyp.