StoryEditor

Tip na jesennú pochúťku: Morčací šalát

15.10.2009, 08:00
Ani sme sa nenazdali a už nás vonku trápi škaredé počasie. Preto je potrebné dbať aj na vyváženú stravu a nepodceňovať príjem, pre bežca dôležitých zložiek potravy.

Ani sme sa nenazdali a už nás vonku trápi škaredé počasie. Preto je potrebné dbať aj na vyváženú stravu a nepodceňovať príjem, pre bežca dôležitých zložiek potravy.

Preto dnes prichádzame s pomerne jednoduchým a ľahko stráviteľným receptom na morčací šalát.



Budete potrebovať:

  • 1/4 hrnčeka majonézy (ak sa snažíte udržať si hmotnosť, siahnite po tej s nízkym obsahom tuku ;) )
  • 1/2 hrnčeka smotany
  • 2 lyžičky čerstvého posekaného tymiánu, alebo jednu sušeného
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 1/2 lyžičky citrónovej kôry
  • 500 gramov morčacích pŕs udusíme na vode, či v parnom hrnci a nakrájame na kocky
  • Zeler – podľa chuti (nie každý ma rád jeho výraznú chuť a vôňu) – nastrúhame pre dochutenie
  • 1 jablko nakrájame na kocky (trošičku menšie ako morčacie prsíčka
  • 1/3 hrnčeka sušených marhúľ opláchneme vo vode a nakrájame tiež na kocky
  • 1/4 hrnčeka nahrubo nasekaných vlašských orechov


Všetko zmiešame dokopy a servírujeme. Nezabúdajme na zeleninovú oblohu – rajčiny, papriky, redkvičky, cibuľky, ktoré v konečnom dôsledku môžete tiež primiešať do šalátu – samozrejme každý podľa chuti. Fantázii a chuťovým bunkám sa medze nekladú.

A ešte jeden tip: Uvarte si k šalátu aj cestoviny, či spravte hrianky v hriankovači.

Dobrú chuť!

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/strava, menuAlias = strava, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
15. január 2025 12:12