StoryEditor

Celozrnné placky s hrozienkami

04.02.2010, 23:00
Po prečítaní receptu na lahodné celozrnné placky, nejednému z nás sa chuťové bunky prebudili a začalo nás mátať. Neváhajte a pripravte si túto dobrôtku aj vy!

Po prečítaní receptu na lahodné celozrnné placky, nejednému z nás sa chuťové bunky prebudili a začalo nás mátať. Neváhajte a pripravte si túto dobrôtku aj vy!

1 hrnček celozrnnej polohrubej múky
1 balenie Cottage cheeese (200 g )
polotučné mlieko (podľa potreby)
1 hrnček sušených hrozienok namočených v teplej vode cca 10 min alebo čučoriedok ( zavárané, čerstvé)
2 vaječné bielka
citrónovú šťavu
kvapku oleja

doba prípravy 15 min zmiešanie + doba pečenia sa pohybuje podľa potreby

Postup:
Do misky nasypeme polohrubú múku a zmiešame ju s Cottage syrom. Keďže je zmes hustá, riedime ju podľa potreby mliekom. Sušené hrozienka po nasiaknutí scedíme, prepláchneme a dosypeme do zmesi (v prípade zaváraných čučoriedok - tie iba scedíme). Pridáme podľa chuti citrónovej šťavy

V tanieri vyšľaháme 2 bielka na hustý sneh a vmiešame nakoniec do misky so zmesou. Pozor na hustotu - s mliekom opatrne. Zmes by mala byť hutnejšia, aby sa dala lyžicou naberať a roztláčať na panvici! (Čučoriedky dodajú úplne inú konzistenciu, ťažšie sa s cestom potom pracuje, skôr sa trhá)

Po vmiešaní bielkového snehu okamžite pripravujeme na rozohriatej teflonovej panvici s potretým dnom proti prilepeniu,

Rada:
1 polievková lyžica cesta stačí na vytvorenie placky o veľkosti dlane. Až sa cesto pečením spojí a spodok dostane zlatistú farbu alebo mierne zhnedne, opatrne ho otočíme a dopečieme.


Podávame teplé!!

Ak máte aj vy recept, o ktorý by ste sa radi podelili s ostatnými bežcami, pošlite nám ho na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. :)

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/strava, menuAlias = strava, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
08. september 2024 22:31