StoryEditor

Zdravá a chutná dobrotka za pár minút

04.03.2010, 23:00
Častokrát nemáme čas, ani chuť na prípravú jedál, ktoré sú zložité. Pečený pangasius s mandľami medzi ne nepatrí a pritom nám dodá potrebné živiny v našom bežeckom jedálničku.

Častokrát nemáme čas, ani chuť na prípravú jedál, ktoré sú zložité. Pečený pangasius s mandľami medzi ne nepatrí a pritom nám dodá potrebné živiny v našom bežeckom jedálničku.

Potrebujeme:
filety
z pangasa (asi 4)
3 PL drvených mandlí
1 PL sezamu
korenie na ryby
hladká múka
strúhanka
citrónová šťava, soľ, olej

Postup:

Rybku osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Tatkto ju necháme chvílu odstáť. Múku, mandle, sézam a strúhanku, spolu s korením dobre premiešame a obalíme v nej kúsky zmäknutej ryby. Poukladáme na plech potetý olejom, ci vyložený papierom na pečenie a pokvapkáme olejom.

Pečieme na 200 stupňov približne 15-20 minút. Po tejto dobe rybku otočíme a dopečieme ešte 5-10 minút. Ako prílohu si môžete zvoliť zeleninu, či pri pečení upiecť zemiaky.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/strava, menuAlias = strava, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
25. apríl 2024 08:18