Častokrát nemáme čas, ani chuť na prípravú jedál, ktoré sú zložité. Pečený pangasius s mandľami medzi ne nepatrí a pritom nám dodá potrebné živiny v našom bežeckom jedálničku.
Potrebujeme:
filety z pangasa (asi 4)
3 PL drvených mandlí
1 PL sezamu
korenie na ryby
hladká múka
strúhanka
citrónová šťava, soľ, olej
Postup:
Rybku osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Tatkto ju necháme chvílu odstáť. Múku, mandle, sézam a strúhanku, spolu s korením dobre premiešame a obalíme v nej kúsky zmäknutej ryby. Poukladáme na plech potetý olejom, ci vyložený papierom na pečenie a pokvapkáme olejom.
Pečieme na 200 stupňov približne 15-20 minút. Po tejto dobe rybku otočíme a dopečieme ešte 5-10 minút. Ako prílohu si môžete zvoliť zeleninu, či pri pečení upiecť zemiaky.