Vegetariáni by mali vo svojej strave dostatočne dbať na príjem bielkovín, keďže do neho mäso nezaraďujú. Najvhodnejšie sú v tedy strukoviny, či tofu . Zvláštna kombinácia? Vôbec nie, ak si uvaríte jednoduchú polievku z fazule, zeleniny a tofu.
Suroviny:
hrnček fazule
100 g tofu
100 g koreňovej zeleniny
rasca, soľ, čierne korenie, voda
na zápražku: olej a hladkú múku, mletá paprika
Postup:
Fazuľu si vopred namočíme a s rascou vo vode. Takto namočenú ju po pár hodinách dáme variť do polomäkka. Následne pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu, čierne korenie a necháme variť.
Pripravíme si zápražku z múky a oleja a papriky, ktorou polievku zahustíme.
Do takto pripravenej polievky vložíme kocky tofu, dosolíme a necháme zovrieť.
Dobrú chuť!
Ak máte aj vy recepty, o ktoré by ste sa radi podelili, pošlite nám ich na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.