StoryEditor

Kapustový šalát s tofu

17.06.2010, 00:00
Kapusta je bohatá na všetky potrebné vitamíny, minerály a pritom je aj chutná. Inšpirujte sa ľahkým letným receptom, ktorý môžete jesť osve alebo ho podávať ako prílohu k mäsku.

Kapusta je bohatá na všetky potrebné vitamíny, minerály a pritom je aj chutná. Inšpirujte sa ľahkým letným receptom, ktorý môžete jesť osve alebo ho podávať ako prílohu k mäsku.

Na šalát potrebujeme:
1 ks hlávkovej kapusty
2 ks mrkvy
1 viazanička jarnej cibuľky
olivy podľa chuti
tofu (najlepšie zeleninové)
soľ, šťava z limetky

Na dressing potrebujeme:
smotana, cesnak, kôpor, soľ

Postup:
Kapustu postrúhame na veľkom strúhadle, mrvku na menšom. Jarnú cibuľku nakrájame na jemné krúžky a všetky tieto suroviny zmiešame dokopy. Olivy môžeme tiež nakrájať na kolečká a pridáme na kocky nakrájané tofu. Osolíme a pokvapkáme šťavou z približne pol limetky.
Necháme odležať a zatiaľ si priprvíme jednoduchý dressing zo smotany, rozmačkaného cesnaku, kôpru a soli. Následne ním prelejeme šalát. Môžeme podávať.

Dobrú chuť!

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/strava, menuAlias = strava, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
25. apríl 2024 19:56