StoryEditor

Basmati ryža s fazuľou a šampiónmi

24.06.2010, 00:00
Ryža Basmati je známa ako tá najušľachtilejšia ryža s nízkym glykemickým indexom a veľa športovcov ju vyhľadáva práve preto. V spojení s fazuľou je toto jedlo plnohodnotným hlavným jedlom nie len pre vegetariánov!

Ryža Basmati je známa ako tá najušľachtilejšia ryža s nízkym glykemickým indexom a veľa športovcov ju vyhľadáva práve preto. V spojení s fazuľou je toto jedlo plnohodnotným hlavným jedlom nie len pre vegetariánov!

Potrebujeme:

200 g
ryže Basmati
200 g šampiónov
hrsť fazule
menšia mrkva
lyžica oleja
lyžicka masla
1/2 lyžice sójovej omáčky
cibuľa
4 ks klinčeky, 1ks celého badiánu
na špičku lyžičky čili mleté
na špičku čierneho korenia
soľ

Postup:

Fazuľu, ktorú sme si večer predtým namočili dáme variť. Zatiaľ si pripravíme ryžu klasickým spôsobom - opražíme na oleji, zalejeme vodou a počkáme, kým sa všetká nevyparí.

Na hlbokej panvici dáme speniť cibuľku a mrkvu, po chvíli pridáme šampióny nakrájané na pásiky, polejeme sójovou omáčkou a premiešame. Pridáme badián, klinčeky a čili korenie. Podlejeme vodou a dusíme asi štvrť hodinku.

To udusenej zmesi pridáme uvarenú fazuľu a čierne korenie, necháme odpariť tekutinu. Pridáme uvarenú ryžu a opražíme. Dosolíme a jemne miešame.

Podávame teplé, prípadne posypané syrom. Nezabudnite vybrať badián, prípadne klinčeky, aby sa nedostali na tanier a niekto ich nerozkusol.

Dobrú chuť!

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/strava, menuAlias = strava, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
15. január 2025 15:53