Keď sme prednedávnom so Zuzickou sedeli na teraske jedného priľahlého podniku, nezaprelli sme v sebe ducha gazdiniek a rozoberali sme recepty a dobroty. Spomínala, že urobila cukinu v cestíčku a len tak sa po nej "zaprášilo".
Keď sme prednedávnom so Zuzičkou sedeli na terase jedného priľahlého podniku, nezaprelli sme v sebe ducha gazdiniek a rozoberali sme recepty a dobroty, ktoré sme pripravili, či chceme pripraviť. Spomínala, že urobila cukinu v cestíčku a len tak sa po nej "zaprášilo". Viem, zrejme to nie je zrovna najzdravší recept a tiež sa necpem vyprážaným denno-denne, ale túto lahôdku si skrátka musíte urobiť aj vy!
Potrebujete:
cukinu
2 vajcia
hladkú múku a mlieko (aby bolo hustejšie cestíčko)
soľ
olej
Postup:
Cukinu očistíme škrabkou na zemiaky a nakrájame na kolečká. Pripravíme si zmes z vajec, hladkej múky a mlieka, osolíme.
Na oleji si rozpálime olej a koliečka cukiny namáčame v cestíčku a pomaly vyprážame, aby cukina zmäkla.
Recept je veľmi jednoduchý a aj pri vyprážaní v cukine zostanú potebné minerály a zdraviu prospešné látky, ktoré podporujú výkon organizmu a tiež regulujú jeho odvodňovanie.
Dobrú chuť!