Po reakciách na recept na cuketu a rôzne variácie jej prípravy, nechceme zostať nič dlžní ani vyznávačom baklažánu a gill-majstrom, ktorí si leto bez grilovaných sezónnych pochúťok nevedia ani predstaviť!
Po reakciách na recept na cuketu a rôzne variácie jej prípravy, nechceme zostať nič dlžní ani vyznávačom baklažánu a gill-majstrom, ktorí si leto bez grilovaných sezónnych pochúťok nevedia ani predstaviť!
Potrebujeme:
1 baklažán
olej olivový
soľ, cesnaková soľ, mleté čierné korenie
mletý syr podľa chuti
Postup:
Postup je veľmi jednoduchý a nenáročný na prípravu. Baklažán umyjeme a prekrojíme na polovicu (pokojne ho môžete nakrájať aj na kolečká - získate viac kúskov pre hostí). Spravíme jemne mriežky na každej strane a namočíme jemne do olivového oleja, posolíme (trošku aj cesnakovou soľou), okoreníme a dáme grilovať, pričom častejšie otáčame, aby sa nám baklažán nespálil a vnútri nebol surový.
K záveru pridáme strúhaný syr. Podľa chuti každého. Pozor však, ak chcete dávať syr slaný, v tom prípade baklažán príliš nesoľte, aby sa nestalo, že bude celá táto lahôdka presolená.
Dobrú chuť!
Ak máte aj vy recepty, o ktoré sa chcete podeliť, pošlite nám ich na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. .