StoryEditor

Zapekané huby so zemiakmi

19.08.2010, 00:00
Hubárska sezóna je tento rok bohatá a preto nám nedalo, podeliť sa o recept, ktorý nám poslal jeden z vás a je veľmi chutný.

Hubárska sezóna je tento rok bohatá a preto nám nedalo, podeliť sa o recept, ktorý nám poslal jeden z vás a je veľmi chutný.

Potrebujeme:

1/2 kg zemiakov
asi 200 g suchohríbov
1 ks cibuľa
2ks vajcia
olej, soľ, mleté čierne korenie
100 g nastrúhaného syra (odporúčam ementál)
2PL kyslej smotany

Postup:

Uvaríme celé zemiaky v šupke. Ošúpeme a pokrájame na kolečká. Postup je podobný ako pri francúzskych zemiakoch, kedy do zapekacej misky, vytretej olejom naukladáme polovicu nakrájaných zemiakov. Posolíme, okoreníme, posypeme troškou syra.
Cibuľu si orestujeme na oleji, pridáme očistene a pokrájané suchohríby, soľ, korenie a necháme krátko podusiť.
Vychladené ich poukladáme na zemiaky v zapekacej miske a posypeme časťou syra.
Následne prikryjeme zemiakmi, posolíme, okoreníme a zalejeme zmesou vajec s kyslou smotanou a posypeme zvyšným syrom.
Pečieme asi 30-45 minút pri 180 stupňoch.

Dobrú chuť!

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/strava, menuAlias = strava, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 06:18