Keď som ako teenager dostala v strede decembra mononukleózu, nebolo na výber a Vianoce som mala "light". Vtedy mi mamina upiekla na vode pstruha, ale tento recept sa mi tiež veľmi pozdáva a viem si ho predstaviť na stoloch mnohých bežcov, ktorí nejedia vyprážané a sledujú si svoj jedálniček.
Potrebujeme:
Pangasius (počet je výhradne na vás)
štava z citróna na pokvapkanie
maslo
soľ, čierne korenie a mletá rasca
(prípadne syr, ktorý dáme ku koncu na rybku)
Postup:
Umytú rybu opláchneme a pokvapkáme citrónom. Posolíme, okoreníme a posypeme rascou a poukladáme na pekáč, či jánskej misy. Na každý kúsok Pangasa uložíme jemný plátok masla.
Dáme piecť na približne 200 stupňov a ku koncu môžeme na niektoré, či všetky kúsky poukladať plátky syra.
A príloha? Zemiakový šalát? Ale ten Slovenský - bez majonézy! O tom ale nabudúce ;)
Dobrú chuť!