StoryEditor

Namiesto kapra pečený Pangasius

15.12.2010, 23:00
Keď som ako teenager dostala v strede decembra mononukleózu, nebolo na výber a Vianoce som mala "light". Vtedy mi mamina upiekla na vode pstruha, ale tento recept sa mi tiež veľmi pozdáva a viem si ho predstaviť na stoloch mnohých bežcov, ktorí nejedia vyprážané a sledujú si svoj jedálniček.

Keď som ako teenager dostala v strede decembra mononukleózu, nebolo na výber a Vianoce som mala "light". Vtedy mi mamina upiekla na vode pstruha, ale tento recept sa mi tiež veľmi pozdáva a viem si ho predstaviť na stoloch mnohých bežcov, ktorí nejedia vyprážané a sledujú si svoj jedálniček.

Potrebujeme:
Pangasius (počet je výhradne na vás)
štava z citróna na pokvapkanie
maslo
soľ, čierne korenie a mletá rasca
(prípadne syr, ktorý dáme ku koncu na rybku)

Postup:
Umytú rybu opláchneme a pokvapkáme citrónom. Posolíme, okoreníme a posypeme rascou a poukladáme na pekáč, či jánskej misy. Na každý kúsok Pangasa uložíme jemný plátok masla.

Dáme piecť na približne  200 stupňov a ku koncu môžeme na niektoré, či všetky kúsky poukladať plátky syra.

A príloha? Zemiakový šalát? Ale ten Slovenský - bez majonézy! O tom ale nabudúce ;)

Dobrú chuť!

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/strava, menuAlias = strava, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 09:55