Mali ste večer tréning a máte pocit, že v žalúdku vám hraje sláčikové kvarteto? Doprajte si túto ľahkú tuniakovú nátierku, ktorú si môžete na druhý deň dopriať aj ako raňajky.
Potrebujeme:
tuniaka vo vlastnej šťave
menšia cibuľa
maslo (jemne odrezaný plátok, resp. 2 polievkove lyžice v prípade rastlinného masla)
2 trojuholníčky taveného syru
horčica
(môžeme pridať aj nastrúhaný tvrdý syr)
olivy bez kôstok
soľ, korenie
Postup:
Maslo, cibuľu, horčicu a tavený syr si vymiešame v miske. Pridáme tuniaka zbaveného vody a ak máme tvrdý syr, nastrúhame ho a primiešame do nátierky. Osolíme, okoreníme. Olivy nakrájame na kolečká a pridáme ich do nátierky tiež. Ak nemáte radi olivy, vynechajte ich.
Podávame s celozrnným pečivom, či chlebom so zeleninou.
Dobrú chuť!