Tento recept je jednoduchý a nezaberie veľa času. Môžete si ho dopriať ako obed, či olovrant. Chutiť bude určite aj vašim spolustolovníkom! Tak poďme na to!
Potrebujeme:
cestoviny (napríklad špagety, penne, ...) - podľa počtu porcií
olivový olej
menšia cibuľa
cesnak (2 strúčiky)
šampióny (tak 5 kúskov)
cherry paradajky (tiež asi 5 kúskov)
listový špenát (prípadne aj ten krájaný z obchodu)
nízkotučné mlieko (na dne šálky)
bazalka, soľ, korenie
Postup:
Pokým varíte cestoviny, nakrájajte si cibuľku a speňte ju do sklovita. Pridajte pretlačený cesnak, šampióny (je na vás, či krájané, alebo v celku) a cherry paradajky. Pridajte špenát a trošku mlieka a miešajte, pokým sa suroviny nespoja. Posoľte, okoreňte a pridajte trošku sušenej bazalky (kto má čerstvú, pridá ju naraz so špenátom, aby sa udusila) a dobre premiešajte.
Zlejte cestoviny a spolu so špenátom servírujte na tanier.
Dobrú chuť!