StoryEditor

Celozrnné palacinky na každý stôl

10.03.2011, 23:00
Ak zhrešiť, tak s kompromisom. Prečo si nedopriať trošku toho, čo máme všetci tak radi, ale zdravšie. Tieto celozrnné palacinky oslovia každého z vás.

Ak zhrešiť, tak s kompromisom. Prečo si nedopriať trošku toho, čo máme všetci tak radi, ale zdravšie. Tieto celozrnné palacinky oslovia každého z vás.

Potrebujeme:
250 g ovsených vločiek ( ½ bežne dostupného balenia)
mlieko ( najlešie z mliekomatu kvôli kultúram )
2 vajcia
olivový olej

Postup:
250 g ovsených vločiek dáme do misky a zalejeme mliekom, po 1-2 hodinách premiešame a podľa potreby dolejeme vsiaknuté mlieko, najlepšie cca 1 cm nad vločky. Necháme na noc, resp. dlhšiu dobu odstáť. Druhý deň (resp. po niekoľkých hodinách), krásne zmäknuté vločky rozmixujeme ponorným mixérom na redšiu kašovitú hmotu plnú vlákniny, tak aby tvorila konzistenciu vhodnú na prípravu palaciniek.

Pridáme 1 žĺtko, pričom bielka z 2 bielka vymiešame do snehu a sneh vpracujeme do hmoty, (palacinky budú krásne nadýchané) bielka tiež zabezpečia , aby sa palacinková hmota netrhala!

Ak niekto má rád, môže pridať trošku soli, vanilkového, či škoricového cukru, no ja nedávam nič zo spomenutého.

Olivový olej (máličko) na teflónovú panvicu a tak ako klasické palacinky vytvárame aj tieto celozrnné.

Treba nechať trošku pomalšie piecť, aby hmota pri obracaní netrhala, ale rychlosť zistite už po prvej palacinke.

Cesto v chladničke vydrží i 2 - 3 dni po vypracovaní stačí iba dobre premiešať a dopriať si lahôdku opakovane :-)

Najchutnejšie sú samozrejme ešte teplé, natrieť sa dajú čímkoľvek - džem + Granko (najlepšia kombinácia pre moju dcérku ), nutella, cottage Cheese, zapečený strúhaný syr, podľa chuti každého. Ak chcete zdravšiu variantu, zvoľte ovocie, orechy... .

Pozor, palacinky sú chutné ale veľmi sýte, mne stačia na raňajky max 3 kúsky!!

Dobrú chuť!!


Ak máte aj vy recept, o ktorý sa chcete rovnako podeliť ako Jan Jarábek, pošlite nám ho na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/strava, menuAlias = strava, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 05:24