StoryEditor

Chudneme: Jedzte veľa vlákniny

27.02.2012, 23:00
Vláknina je nevyhnutnou súčasťou každej zdravej výživy. Je však užitočná najmä pre ľudí, ktorí sa snažia schudnúť, pretože vďaka vláknine sa budú cítiť sýtejší.

Navyše potraviny s vysokým podielom vlákniny mávajú menej kalórií, čo znamená, že získate pocit sýtosti (s rovnakým množstvom potravy) pri menšom príjme kalórií. Bežci by mali jesť veľa ovocia a zeleniny a celozrnné potraviny.

Ako byť úspešný:

Premýšľajte o svojich denných stravovacích návykoch a hľadajte spôsoby, ako pridať celozrnné zložky, strukoviny, ovocie a zeleninu do svojho jedálnička

Tipy:

- Ovsené vločky v jogurte

- Noste si očistenú mrkvu v dóze do práce spolu so stonkovým zelerom, či kaleráb a uložte si ich do chladničky, aby ste si mohli zahnať chuť po sladkom pri práci na počítači bež potreby jesť nezdravé tyčinky

- Ak si robíte desiatu, či obed do práce, použite celozrnné pečivo namiesto bieleho a nezabudnite na dozu so zeleninou (pokojne aj rajčiny, uhorku na krúžky, ... a podobne)

- Ovocie ktoré kúpite položte do misy na stole, neschovávajte ho do chladničky, či komory. Takto budete mať viac príležitostí, že vás cestou za sladkou dobrotou napadne, aby ste si dali radšej ovocie, ako keksík!

Držíme vám palce.

 

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/strava, menuAlias = strava, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
23. apríl 2024 13:29