StoryEditor

Beh ako šport pre jednotlivca? Omyl!

11.04.2011, 00:00
Tréning v skupine prináša veľmi veľa výhod a domnienka, že je to šport pre jednotlivca, kedy máte trénovať sám je preto vyvrátená!

Tréning v skupine prináša veľmi veľa výhod a domnienka, že je to šport pre jednotlivca, kedy máte trénovať sám je preto vyvrátená!

Požiadajte preto niekoho, či by s vami nechcel behať, resp. či by ste sa k nemu mohli pridať, či nájdite si skupinové tréningy, v ktorých sa kolektívy stretávajú pravidelne a docieľte tak svojho úspechu.

V prvom rade bezpečnosť
Určite je bezpečnejšie (hlavne pre dámy), ak beháte v skupinke. Ak sa totiž čokoľvek stane, máte partnera, ktorý vám okamžite môže pomôcť. Ak beháte sám/sama, sotva vás dakto v zákutiach vašej tréningovej trasy zahliadne.

Chvíľka kreativity
Čo tak podebatovať o bežnom živote, či nájsť riešenia na mnohé otázky - tiež vďaka spolubežcovi, ktorý s vami behá vašu pravidelnú bežeckú davku!

Motivácia
Asi najväčšia výhoda kolektívneho (spoločného) trénovania. Kolektív, resp. spolubežec vás ťahá a motivuje k tréningu, čo má nevyjaditeľné výhody.

Vyšší výkon
Kolektív = istým spôsobom konkurencia. Chcete byť stále lepší a to vás núti k lepším výkonom. Aj to je kúzlo kolektívnych tréningov.

Sociálny rozmer
Noví ľudia, ktorých spoznáte práve vďaka behu sa môžu stať vašimi blízkymi priateľmi a podobné záujmy budú vaše chvíle umocňovať.

Podeľte sa so svojimi skúsenosťami aj vy!

menuLevel = 3, menuRoute = rungo/trening/priprava, menuAlias = priprava, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
24. apríl 2024 16:01