StoryEditor

Wings for life world run 2020: Bežme každý sám, ale pritom s celým svetom

29.04.2020, 20:31
Už v nedeľu 3. mája 2020 odštartuje siedmy ročník globálneho behu bez cieľovej čiary. Wings for Life World Run si každý z nás síce tentokrát odbehne individuálne, ale stále ako súčasť veľkej komunity. Spolu s celým svetom budeme bežať pre tých, ktorí behať nemôžu a 100% z každého štartovného poplatku pôjde na výskum poranení miechy.

Už v nedeľu 3. mája 2020 odštartuje siedmy ročník globálneho behu bez cieľovej čiary. Wings for Life World Run si každý z nás síce tentokrát odbehne individuálne, ale stále ako súčasť veľkej komunity. Spolu s celým svetom budeme bežať pre tých, ktorí behať nemôžu a 100% z každého štartovného poplatku pôjde na výskum poranení miechy.

Registrácia, aktualizovaná apka, nabitý telefón a ideálne miesto na behanie. To je všetko, čo potrebujete. Vyberte si menej známu lokalitu, vydajte sa objavovať nové bežecké trasy a užite si pohyb v prírode ďaleko od davov a preplnených hrádzí. Vďaka aplikácii si v nedeľu môžete zabehnúť skutočne kdekoľvek na Slovensku. Keď budete mať na svojom konte najviac odbehnutých kilometrov zo všetkých účastníkov v krajine, tak vás čaká aj odmena. Pre jednu najusilovnejšiu bežkyňu a jedného bežca je okrem nákupu z kolekcie Wings for Life World Run pripravené aj štartovné na Bratislava Marathon a zásoba energie na celý mesiac.

 Na virtuálnu štartovú čiaru sa tento rok postavia aj ambasádori Jana Dukátová, Zuzana Vráblová, Jakub Grigar, Zoltán Strcuľa, ale aj víťaz World Runu 2016 v Bratislave Gabriel Švajda. Ten si plánuje domáce prostredie užiť a vidí to na 20 km: „Treba si vážiť každý jeden beh, lebo nikdy nevieme, ktorý môže byť ten posledný a možno práve my budeme potrebovať pomoc. Každému prajem v nedeľu pekný beh a behajte so srdcom ­– pre tých, ktorí nemôžu.“

 Ako funguje aplikácia?

 Stiahnite si aplikáciu Wings for Life World Run, zaplaťte štartovné 15 eur a vybehnite naraz s celým svetom. 100% z každého registračného poplatku putuje v plnej výške na konto nadácie Wings for Life. Apka je dostupná v Google Play aj App Store a funguje na princípe zaznamenávania odbehnutej vzdialenosti pomocou GPS. V pravidelných intervaloch vás bude informovať o pozícii virtuálneho stíhacieho auta a čase, kedy vás pri aktuálnom tempe dostihne. Catcher car za vami vyrazí pol hodinu po oficiálnom štarte, ktorý je v prvú májovú nedeľu o 13:00 hod.

Ešte pred štartom sa uistite, že máte aplikáciu aktualizovanú a ste prihlásení. Nezabudnite si tiež povoliť lokalizačné služby a zároveň sa uistite, že máte vypnutý režim šetrenia baterky. Vyskúšať si môžete aj demo beh, v nedeľu tak budete pripravení.

Beh Wings for life world run a nadácia Wings for life

 Wings for Life World Run sa beží po celom svete v rovnakom čase. V niektorých krajinách práve vychádza slnko, v iných sa beží potme, no vždy s rovnakou myšlienkou – bežať pre tých, ktorí behať nemôžu. Sto percent z každého štartovného poplatku a príspevku ide priamo neziskovej nadácii Wings for Life. Tá už od roku 2004 podporuje výskumné projekty, ktoré hľadajú spôsob liečby poranenej miechy a pomôžu tak miliónom ľudí odkázaných na invalidný vozík. V roku 2018 sa vedcom zo Švajčiarska podaril prelomový pokrok vo výskume, vďaka klinickej štúdii STIMO. Táto štúdia sa mohla uskutočniť vďaka podpore účastníkov z celého sveta. Čiže aj vďaka vám!

 Slovensko je súčasťou tohto jedinečného behu od jeho začiatku v roku 2014 a počas uplynulých ročníkov ho už stihlo podporiť takmer desaťtisíc účastníkov.

Viac informácií o podujatí, registrácii aj apke nájdete na redbull.sk/worldrun.

Pridať sa môžete aj do lokálnej bežeckej skupiny na Facebooku.

 #WINGSFORLIFE | #WORLDRUN | @WFLWORLDRUN

01 - Modified: 2020-11-17 12:30:25 - Feat.: - Title: Wings for life world run bude aj v roku 2021, app run registrácia je spustená, 9. mája môžete bežať s celým svetom 02 - Modified: 2020-09-20 08:50:19 - Feat.: - Title: Jestli milujete štafetové závody, měli byste zkusit závod našich sousedů Vltava Run. 03 - Modified: 2020-02-05 17:34:41 - Feat.: - Title: "Chytré" hodinky Suunto 7- spojenie života a športu 04 - Modified: 2019-12-08 15:50:32 - Feat.: - Title: Smart hodinky Huawei Watch GT 2 - športový elegán na vašom zápästí za úžasnú cenu 05 - Modified: 2019-05-07 10:48:15 - Feat.: - Title: 390 METROV, KTORÉ ZNAMENAJÚ ABSOLÚTNE VÍŤAZSTVO NA WINGS FOR LIFE WORLD RUN
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
19. apríl 2024 12:03