StoryEditor

Inšpirujte sa: Šošovicová ryža

14.01.2010, 23:00
Bežec stanos nám už dávnejšie poslal veľmi zaujímavý recept na šošovicovú ryžu, ktorá by sa mala vo vašom jedálničku mala objavovať častejšie, ako si možno myslíte.

Bežec stanos nám už dávnejšie poslal veľmi zaujímavý recept na šošovicovú ryžu, ktorá by sa mala vo vašom jedálničku mala objavovať častejšie, ako si možno myslíte.

Bežec stanos nám už dávnejšie poslal veľmi zaujímavý recept na šošovicovú ryžu, ktorá by sa mala vo vašom jedálničku mala objavovať častejšie, ako si možno myslíte.

V skratke:

Šošovica totiž obsahuje bielkoviny, rozpustné vlákniny, ktoré znižujú cholesterov a približne 2x viac železa, ako ostatné strukoviny. Z vitamínov by sme neradi zabudli na vitamíny skupiny B a kyselinu listovú.

Na recept potrebujeme:

1 pohár /cca 2dl/ šošovice /drobnozrná/ - monolito
1 pohár /2dl/ ryže dlhozrnnej
1 mrkvu
1 lyžicu olivového oleja
1 cibuľu
soľ
cca. 3-4 poháre vody

1. Šošovicu preberieme, umyjeme a namočíme do vody tak na cca. 2-3 hod.

2. Do panvice /hrnca/ dáme olej, za stáleho miešania opražíme ryžu /cca 3 minúty/, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a chvíľu /2 minúty/ spolu za stáleho miešania opražíme, pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu o pražíme ešte 2minúty.

3. Zalejeme vodou, pridáme šošovicu, osolíme /kto chce môže okoreniť podľa chuti/ a za občasnáho miešania /ak to robíme v teflónovej panvici nemusíme miešať/, prikryté uvaríme takmer do mäkka.

4. Necháme prikryté ešte cca.10 minút. /ešte sa to všetko v pare a teple dokončí a napije zbytok vody/.

Podávame s rozlične upraveným kuracím mäsom a mrkvovým šalátom.


DOBRÚ CHUŤ


ps: Ak máte aj vy zajímavý recept, o ktorý by ste sa radi podelili, pošlite nám ho na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.!


menuLevel = 2, menuRoute = rungo/strava, menuAlias = strava, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
18. apríl 2024 03:35