Strukoviny v strave bežca sú nevyhnutné a veľa z bežcov ich preto do svojej stravy často zaraďuje. Prinášame vám ďalší recept z kuchyne našich bežcov. Inšpirujte sa!
Potrebujeme:
balíček fazule
150 g cibule
100 g bryndze
250 g rajčiakov bez šupky
2 natvrdo uvarené vajcia
2 strúčiky cesnaku
slnečnicový olej
estragónový ocot
soľ, čierne korenie mleté, škorica (šipka), 2 klinčeky (rozdrvené)
posekaný kôpor, petržlenová vňať
vlašské orechy (podrvené)
Postup:
Fazuľu namočenú deň vopred uvaríme do mäkka. Cibuľu pokrájame nadrobno a na oleji speníme a pridáme spenenú fazuľu a spoločne opražíme.
V mise zalejeme estragónovým octom a všetkými ostatnými prísadami, premiešame a necháme uležať do chladničky.
Podávame ozdobené osminkami vajec a vetvičkami kôpru. Pokrm možno vylepšiť kyslou smotanou, pokrájaným pórom, postrúhaným surovým zelerom.
Ak máte aj vy recept, o ktorý sa chcete podeliť, pošlite nám ho na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., my ho uverejníme!