Karfiol môžeme s pokojným svedomím zaradiť medzi najzdravšie zeleniny, bohaté na vitamíny, minerály a okrem iného tiež látky podporujúce imunitný systém. Tento jednoduchý recept zachutí každému.
Potrebujeme:
100 g karfiolu
30 g masla
30 g hrubej múky
1 dl nízkotučného mlieka
1 vajce
muškátový orech, petržlenová vňať, soľ, krupica
formy na puding
Postup:
Umytý a očistený karfiol, rozobratý na ružičky uvaríme.
Speníme maslo a zamiešame v ňom múku, prilejeme mlieko a miešame, kým nevznikne hustá kaša, do ktorej zamiešame žĺtok, karfiol, petržlenovú vňať, soľ, muškátový orech (na muškátový orech pozor, ak ste tehotná - nemali by ste ho konzumovať!!!!!) pokrájané nadrobno.
Do takto pripravenej studenej masy zamiešame tuhý sneh z bielka.
Formičky vymastené a vysypané krupicou naplníme masou približne do 2/3 a vložíme do hrnca s vodou. Voda by mala siahať rovnako vysoko, ako zmes a 15 minút povaríme.
Dobrú chuť!