StoryEditor

Slaný dezert - karfiolový puding

15.04.2010, 01:00
Karfiol môžeme s pokojným svedomím zaradiť medzi najzdravšie zeleniny, bohaté na vitamíny, minerály a okrem iného tiež látky podporujúce imunitný systém. Tento jednoduchý recept zachutí každému.

Karfiol môžeme s pokojným svedomím zaradiť medzi najzdravšie zeleniny, bohaté na vitamíny, minerály a okrem iného tiež látky podporujúce imunitný systém. Tento jednoduchý recept zachutí každému.

Potrebujeme:
100 g
karfiolu
30 g masla
30 g hrubej múky
1 dl nízkotučného mlieka
1 vajce
muškátový orech, petržlenová vňať, soľ, krupica
formy na puding

Postup:
Umytý a očistený karfiol, rozobratý na ružičky uvaríme.
Speníme maslo a zamiešame v ňom múku, prilejeme mlieko a miešame, kým nevznikne hustá kaša, do ktorej zamiešame žĺtok, karfiol, petržlenovú vňať, soľ, muškátový orech (na muškátový orech pozor, ak ste tehotná - nemali by ste ho konzumovať!!!!!) pokrájané nadrobno.
Do takto pripravenej studenej masy zamiešame tuhý sneh z bielka.
Formičky vymastené a vysypané krupicou naplníme masou približne do 2/3 a vložíme do hrnca s vodou. Voda by mala siahať rovnako vysoko, ako zmes a 15 minút povaríme.

Dobrú chuť!

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/strava, menuAlias = strava, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
19. apríl 2024 22:42