StoryEditor

Slaný koláč so špargľou

20.05.2010, 00:00
Je špargľová sezóna a práve špargľa je bohatá na vitamín K, ktorý je dôležitý pre zdravú stavbu kosti a pomáha posilňovať aj účinky vitamínu C. Pre športovcov vcelku dosť dôležité prvky, preto prinášame tento netradičný recept, ktorý veríme, že bude chutiť každému.

Je špargľová sezóna a práve špargľa je bohatá na vitamín K, ktorý je dôležitý pre zdravú stavbu kosti a pomáha posilňovať aj účinky vitamínu C. Pre športovcov vcelku dosť dôležité prvky, preto prinášame tento netradičný recept, ktorý veríme, že bude chutiť každému.

Potrebujeme:
cesto na pizzu (300 400 g hladkej múky, 2 PL oleja - najlepšie olivového, soľ, droždie, vlažná voda)
1/2 šálky syru ricotta alebo cottage cheesu
kečup alebo paradajkový pretlak
3-5 plátkov oravskej slaninky
asi 8 šparglí
strúhaný syr na posypanie
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:
Pripravíme si cesto na pizzu, ktoré bude základom pre koláč. Môže byť pokojne aj celozrnné - každý podľa vlastnej chuti.
Cesto potrieme približne 3-4 polievkovými lyžicami paradajkového pretlaku, posypeme cottage cheesom (ricottou) a nadrobno nakrájanou slaninkou.
Špargľu zbavíme tvrdého konca a nakrájame pozdĺžne na tenučké plátky a poukladáme ju na základ.
Osolíme, okoreníme a pri približne 200-220 stupňoch pečieme štvrť hodinu. Nezabudnite pred koncom pečenia posypať neúdeným syrom.

Dobrú chuť!

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/strava, menuAlias = strava, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
20. september 2024 21:01