StoryEditor

Tuniak dusený na pive so zeleninovou oblohou

01.07.2010, 00:00
Tuniak sa čoraz častejšie stáva obľúbenou rybou. V lete je vhodný práve do ľahkých šalátov, ktoré si môžete rýchlo pripraviť k večeri po tréningu, či ako ľahký obed. Nechajte sa inšpirovať takto netradičným receptom.

Tuniak sa čoraz častejšie stáva obľúbenou rybou. V lete je vhodný práve do ľahkých šalátov, ktoré si môžete rýchlo pripraviť k večeri po tréningu, či ako ľahký obed. Nechajte sa inšpirovať takto netradičným receptom.

Potrebujeme:

100 g tuniaka
150 g kučeravého šalátu
pivo
2-3 reďkovky
červená cibuľa
paradajka
olivový olej
citrón
soľ, korenie
(ak chcete tuniaka aj oflambovať, tak aj štamprlík koňaku)

Postup:
Tuniaka osolíme a okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. V prípade, že chceme tuniaka oflambovať na koňaku, pridáme koňak, oflambujeme a zalejeme pivom v primeranom množstve. Chvíľu podusíme.

Šalát natrháme ľubovolne na menšie kúsky, pokvapkáme olivovým olejom, citrónom, v prípade chuti osolíme a okoreníme. Nakrájame paradajky, cibuľu a reďkovku a pridáme k šalátu

Všetko uložíme na tanier a ešte pokvapkáme olivovým olejom. Ako doplnom možeme pridať chrumkavé hrianky z toastového chleba.

Ak aj vy máte recept, o ktorý by ste sa radi podelili, pošlite nám ho na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/strava, menuAlias = strava, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
19. september 2024 02:15