Tuniak sa čoraz častejšie stáva obľúbenou rybou. V lete je vhodný práve do ľahkých šalátov, ktoré si môžete rýchlo pripraviť k večeri po tréningu, či ako ľahký obed. Nechajte sa inšpirovať takto netradičným receptom.
Potrebujeme:
100 g tuniaka
150 g kučeravého šalátu
pivo
2-3 reďkovky
červená cibuľa
paradajka
olivový olej
citrón
soľ, korenie
(ak chcete tuniaka aj oflambovať, tak aj štamprlík koňaku)
Postup:
Tuniaka osolíme a okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. V prípade, že chceme tuniaka oflambovať na koňaku, pridáme koňak, oflambujeme a zalejeme pivom v primeranom množstve. Chvíľu podusíme.
Šalát natrháme ľubovolne na menšie kúsky, pokvapkáme olivovým olejom, citrónom, v prípade chuti osolíme a okoreníme. Nakrájame paradajky, cibuľu a reďkovku a pridáme k šalátu
Všetko uložíme na tanier a ešte pokvapkáme olivovým olejom. Ako doplnom možeme pridať chrumkavé hrianky z toastového chleba.
Ak aj vy máte recept, o ktorý by ste sa radi podelili, pošlite nám ho na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.