Ako deti sme vždy chceli zmrzlinu v oblátke. Ruskú zmrzlinu pozná asi každý a možno nie každý vie, aká je jednoduchá. Pripravte si doma túto dobrotu aj vy!
Potrebujeme:
400 ml šľahačkovej smotany
3 vajcia
3PL práškového cukru
tortové oblátky alebo bebe keksy alebo marína keksy
(kakao)
Postup:
Do žĺtkov vyšľahaných s cukrom primiešame vyšľahaný sneh z bielkov a vyšľahanú smotanu. Poriadne zamiešame. V prípade, že chceme dvojfarebnú ruskú zmrzlinu, rozdelíme celé množstvo na polovicu a pridáme kakao (najlepšie ešte keď vyšľahávame žĺtok s cukrom).
Do nádoby s vysokými okrajmi vložíme oblátky (resp. kekse) a potrieme pripravenou hmotou, preložíme opať oblátkami a necháme v mrazničke zamraziť. Na druhý deň pokrájame teplým nožom a podávame.
Dobrú osviežujúcu chuť!