StoryEditor

Zdravý a jednoduchý recept: Pstruh na zemiakoch

14.10.2010, 00:00
Tento ľahký recept, ktorý nie je náročný ani na čas, ulahodí asi každému bežcovi. Skúste si ho pripraviť i vy!

Tento ľahký recept, ktorý nie je náročný ani na čas, ulahodí asi každému bežcovi. Skúste si ho pripraviť i vy!

Potrebujeme:

  • pstruha
  • 1/4 kg zemiakov
  • 1/2 l mlieka
  • citrón
  • maslo
  • soľ, korenie na ryby, čierne korenie, rascu celú
  • mandľové lupienky
  • vňaťky, ak máme - petržlenovú, zelerovú, či pažítku alebo iné vhodné na ryby
  • alobal

Postup:
Do umytého a osoleného pstruha dáme vňatky, ktoré máme alebo korenie na ryby, ak vňaťky nemáme. Pokvapkáme citrónom. Do mlieka, ktoré sme osolili, dáme uvariť, na 10 minút, na krúžky pokrájané zemiaky.

Scedené zemiaky poukladáme na maslom vyložený alobal (najlepšie preložený - 2 vrstvy) a na to položíme pstruha, na ktorého poukladáme tiež maslo.

Všetko dobre zabalíme, aby nám nevytiekla šťava a dáme do trúby na 180 stupňov, na približne 30 minút. Servírujeme posypaného s lupienkami mandli, ktoré sme si na sucho opražili a citrónom.

Želáme vám dobrú chuť!

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/strava, menuAlias = strava, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 15:52