StoryEditor

Šalát, ktorý je chutný a pritom lahodný

28.10.2010, 00:00
Ak máte výčitky, že jedávate neskoro večer, či už kvôli neskorému tréningu, či pracovným povinnostiam, kedy na vás príde "mlsná", prinášame vám recept na lahodný šalát, ktorý kalórií skutočne veľa nemá a preto si ho môžete dopriať kedy len budete chcieť!

Ak máte výčitky, že jedávate neskoro večer, či už kvôli neskorému tréningu, či pracovným povinnostiam, kedy na vás príde "mlsná", prinášame vám recept na lahodný šalát, ktorý kalórií skutočne veľa nemá a preto si ho môžete dopriať kedy len budete chcieť!

Potrebujeme:

2 zemiaky
2 plátky slaniny
čerstvý špenát (cca 1/4 kg) - ak nemáte čerstvý, improvizujte s mrazenými listami
1 červená cibuľa
1 paprika
olivový olej
soľ, čierne korenie, rasca
šťava z jedného pomaranča
mletý zázvor (kto ho nemá rád, môže ho vylúčiť, ale zázvor je vhodný práve v týchto chrípkových obdobiach)

Postup:
Na plech poukladáme na kolečká nakrájané zemiaky, povapkáme ich olivovým olejom, osolíme, okoreníme, posypeme rascou, poukladáme na ne slaninu a dáme na pól hodinu do trúby.

Medzi tým si pripravíme papriku, cibuľu do misky a do ních následne vysypeme do hneda upečené zemiaky so slaninkou pokrájanou nadrobno. Posypeme zázvorom a keď to všetko dobre premiešame, prelejeme ho šťavou z jedného pomaranča.

Ak vám príde jedlo príliš "prázdne", doprajte si k nemu napríklad tmavý chlieb.

Máte aj vy recept, o ktorý by ste sa radi podelili? Poslite nám ho na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/strava, menuAlias = strava, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
20. apríl 2024 16:26