Ak máte výčitky, že jedávate neskoro večer, či už kvôli neskorému tréningu, či pracovným povinnostiam, kedy na vás príde "mlsná", prinášame vám recept na lahodný šalát, ktorý kalórií skutočne veľa nemá a preto si ho môžete dopriať kedy len budete chcieť!
Potrebujeme:
2 zemiaky
2 plátky slaniny
čerstvý špenát (cca 1/4 kg) - ak nemáte čerstvý, improvizujte s mrazenými listami
1 červená cibuľa
1 paprika
olivový olej
soľ, čierne korenie, rasca
šťava z jedného pomaranča
mletý zázvor (kto ho nemá rád, môže ho vylúčiť, ale zázvor je vhodný práve v týchto chrípkových obdobiach)
Postup:
Na plech poukladáme na kolečká nakrájané zemiaky, povapkáme ich olivovým olejom, osolíme, okoreníme, posypeme rascou, poukladáme na ne slaninu a dáme na pól hodinu do trúby.
Medzi tým si pripravíme papriku, cibuľu do misky a do ních následne vysypeme do hneda upečené zemiaky so slaninkou pokrájanou nadrobno. Posypeme zázvorom a keď to všetko dobre premiešame, prelejeme ho šťavou z jedného pomaranča.
Ak vám príde jedlo príliš "prázdne", doprajte si k nemu napríklad tmavý chlieb.
Máte aj vy recept, o ktorý by ste sa radi podelili? Poslite nám ho na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..