Úžasný šalát vhodný napríklad aj k rybke Pangasius, ktorej recept sme vám priniesli minulý týždeň. Jesť na Štedrý deň bez výčitiek je totiž dôležité k pokojne prežitým sviatkom.
Úžasný šalát vhodný napríklad aj k rybke Pangasius, ktorej recept sme vám priniesli minulý týždeň. Jesť na Štedrý deň bez výčitiek je totiž dôležité k pokojne prežitým sviatkom.
Potrebujeme:
2 kg zemiakov (uvarených v šupke)
menšia kapusta biela
väčšia cibuľa (najlepšie biela - nie je tak ťažko stráviteľná)
PL octu
olivový olej na pokvapkanie
soľ, čierne korenie mleté
trstinový cukor (k dochuteniu)
Postup:
Uvarené a ošúpané (studené) zemiaky pokrájame na kocky, pridáme nadrobno nakrájanú, resp. postrúhanú kapustu, nadrobno nakrájanú cibuľu, posolíme, okoreníme a po zmiešaní pokvapkáme olivovým olejom a octom. V prípade potreby dochutíme trstinovým cukrom. Pozor, je výraznejší, ale zdravší!
Odporúčame pokojne doplniť hráškom alebo kukuricou. Je na vás, či vaši rodinní príslušníci túto zeleninku majú radi.
Dobrú chuť!