StoryEditor

Slávni herci a speváci, ktorí podľahli volaniu maratónu či dlhého triatlonu

16.04.2020, 11:34
Sú slávni, bohatí, obdivuje ich celý svet. Poznáte ich z televíznej obrazovky, majú úžasnú charizmu, dokázali niečo prelomové. A spája ich ešte jedna vec. Milujú beh. Spravidla nedávajú svoju bežeckú vášeň verejne na obdiv, ale beh je neoddeliteľnou súčasťou ich života.

Alanis Morissette- pri behu si čistí úsudok

 Speváčka absolvovala niekoľko triatlonov ešte predtým ako sa v roku 2009 odhodlala na svoj prvý maratón. Pre bežecký časopis Runner´s World povedala, že beh jej prináša veľké benefity. Ak potrebuje spracovať nejaký emocionálny zážitok, jednoducho sa vyberie von a zostane sama len s behom a svojimi myšlienkami. Vždy sa vráti emocionálne vyrovnaná, s jasnou schopnosťou triezveho úsudku.

Alanis Nadine Morissettová je kanadsko-americká speváčka, skladateľka, hudobníčka, producentka i autorka piesní. Je tiež multiinštrumentalistkou: ovláda hru na gitare, fúkacej harmonike, flaute či piane. Príležitostne účinkuje aj ako herečka. Preslávila sa americkým debutom Jagged Little Pill, ktorý sa stal k roku 1995 celosvetovo najpredávanejším albumom, predalo sa z neho 30 miliónov kópií. Alanis získala v priebehu svojej kariéry dvanásť Juno Awards a sedem Grammy Awards, celosvetovo predala viac ako 60 miliónov albumov.

Gordon Ramsay- niekoľko Ironmanov a maratón za 3:30

 Celebritný kuchár je zároveň aj vášnivým športovcom. Veď absolvovať triatlonového Iromnama sa nedá len tak. Je na to potrebná dlhodobá a systematická príprava. A Gordon ich absolvoval niekoľko. Len pre osvieženie pamäti- Ironman pozostáva zo 4,2 km plávania, 180 km cyklistického úseku a napokon maratónu, teda 42,2 km behu. To všetko naraz, nie behom jedného roka. A mimochodom Gordonov maratónsky rekord je 3:30 a dosiahol ho na maratóne v Londýne v roku 2004.

Gordon James Ramsay je britský šéfkuchár a televízna osobnosť. Získal celkovo 16 Michelinskych hviezd a v roku 2001 sa stal jedným z troch šéfkuchárov v Spojenom kráľovstve, ktorý držal 3 hviezdy pri troch reštauráciach naraz. Je známy predovšetkým moderovaním televíznych reality show o varení, ako je Ramsay’s Kitchen Nightmares alebo Už dosť, šéfe! (niekedy uvádzaná aj ako Pekelná kuchyňa, v origináli Hell’s Kitchen). Na začiatku svojej kariéry pracoval v Londýne pod kuchárom Marcom Pierrom Whitom v reštaurácii Harveys. V roku 2011 účinkoval v americkom animovanom seriáli Simpsonovci ako animovaná postavička, ktorú aj sám nadaboval.

Alicia Keys- behom láme mentálne bariéry

 

Do klubu prestížnych maratóncov nepochybne patrí aj speváčka, skladateľka, hodobná producentka a herečka Alicia Keys. Má na konte dva maratóny- v New Yorku a v gréckych Aténach. Vyjadrila sa, že zvládnutím maratónu zlomila svoje mentálne hranice a pochopila, že mentálna odolnosť je tá najväčšia hybná sila v jej živote.

Alicia počas svojej kariéry vyhrala nespočetne veľa cien a predala cez 55 miliónov albumov, a 90 miliónov singlov. Tým sa stala jednou z najpredávanejších umelcov všetkých čias. Magazín Billboard  ju menoval najlepšou R&B skladateľkou dekády 2000s. V roku 2010 hudobný kanál VH1 zahrnul Aliciu v zozname 100 najlepších umelcov všetkých čias. Magazín Billboard ju zaradil do prvej desiatky zoznamu Top 50 R&B/Hip-Hop umelcov za posledných 25 rokov. 

Oprah Winfrey- keď niečo začne, tak aj dokončí. Aj maratón.

Najpopulárnejšia televízna moderátorka v Spojených štátoch síce na prvý pohľad na maratónskeho bežca nevyzerá, ale prvý dojem v tomto prípade klame. Oprah je známa tým, že ak sa do niečoho pustí, tak neprestane, kým to nedokončí. Býva v príjemnom klimatickom prostredí Kalifornie. Oprah zatiaľ odbehla maratóny dva, jeden v čase 4:29 a v tom druhom sa zlepšila o okrúhlych 15 minút.

 Oprah je známa americká moderátorka, herečka a vydavateľka časopisu. Uvádzala populárnu Oprah Winfrey Show, má svoj vlastný Oprah Winfrey TV kanál, je mnohonásobnou držiteľkou ceny Emmy a bola nominovaná na Oscara. Je považovaná za najbohatšiu Afroameričanku 20. storočia a najväčšiu afroamerickú filantropku všetkých dôb. Magazín Forbes ju označil za najvplyvnejšiu svetovú celebritu. Jej fanúšikovia chceli, aby Oprah v roku 2004 aj 2008 kandidovala na úrad prezidenta Spojených štátov. Oprah sa však k tomu nevyjadrila. V amerických prezidentských voľbách 2008 využil jej popularitu demokratický kandidát Barack Obama, ktorého otvorene podporovala.

 

 Matthew McConaughey- triatlonový mág a tréningový partner Lancea Armstronga

 Skvele vyzerajúci herec je výkonnostne na úrovni profesionálneho triatlonistu. Býva v texaskom Austine a dlhé roky bol tréningovým partnerom Lancea Armstronga, predovšetkým v časoch, keď sa Lance venoval hlavne triatlonu, z ktorého potom neskôr presedlal na cyklistiku. Matthew absolvoval viac ako  10 dlhých Ironmanov, vrátane toho legendárneho na havajskom ostrove Kóna, viac ako 10 maratónskych behov po celom svete a bezpočet kratších triatlonových čo bežeckých pretekov. Trénuje niekoľko hodín denne a na jeho postave je to samozrejme aj vidieť. Samozrejme, pokiaľ nemusí pribrať kvôli nejakej novej filmovej úlohe.

 Matthew je jednou z najväčších hviez Hollywoodu, jeho filmy zarobili viac ako 1 miliardu amerických dolárov. Narodil sa v Texase, vyštudoval University of Texas, chcel sa stať právnikom. Neslôr však počúvol hlas svojho srdca a od práva prešiel k filmu. Urobil dobre, objavil sa vo viac ako 40-tich filmoch, pracoval s osobnosťami ako Steven Spielberg, Anthony Hopkins, Sandra Bullock či Al Pacino. Momentálne sa venuje predovšetkým triatlonu a filantropii, je profesorom na domácej University of Texas. A samozrejme manželke Camile Alves, s ktorou má tri deti.

01 - Modified: 2024-04-24 11:18:12 - Feat.: - Title: Správna výživa obsahuje dostatočný, nie nadmerný príjem bielkovín 02 - Modified: 2024-04-24 11:10:50 - Feat.: - Title: Zástupcovia športových zväzov diskutovali s najvyššími predstaviteľmi Ministerstva cestovného ruchu a športu SR, zväzy by mali na rok 2024 dostať o 20 percent viac financií 03 - Modified: 2024-04-18 08:03:39 - Feat.: - Title: Z behania v kopcoch bude mať úžitok každý 04 - Modified: 2024-04-18 07:58:19 - Feat.: - Title: Slovenská priorita na MS družstiev v chôdzi v Antalyi – získať miestenky v miešanej štafete na olympijské hry v Paríži 2024 05 - Modified: 2024-04-17 08:23:46 - Feat.: - Title: Sto dní pred otvorením Hier XXXIII. olympiády v Paríži Slovensko len so 14 miestenkami
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
25. apríl 2024 14:10