StoryEditor

Hľadáte nový impulz vo vašom tréningu? Skúste triatlonové kempy

07.04.2016, 21:10

Chcete sa pripraviť na triatlonový Challenge Šamorín, jedny z najprestížnejších svetových triatlonových podujatí, či na iné triatlonové preteky? Alebo si chcete len spestriť bežeckú prípravu, získať nové skúsenosti a nové tréningové impulzy? Tak potom si do tréningového kalendára pridajte jeden z tréningových kempov, ktoré v prekrásnom prostredí povodia Dunaja v bezprostrednej blízkosti Bratislavy organizuje multifunkčný športový a rekreačný komplex  x-bionic ® sphere. Kempy budú zamerané na tri disciplíny – plávanie, bicyklovanie, beh a depo.

Plávanie na všetky spôsoby

Plavecký výcvik sa sústredí na zlepšenie zručností a celkovej telesnej kondície účastníkov. Tréning sa pritom zameria na držanie tela, správne zábery a kontakt s vodou a bude prispôsobený konkrétnym potrebám a úrovni každého športovca ‒ začiatočníka aj špičkového plavca. Výkony sa budú zaznamenávať, po tréningu sa bude záznam analyzovať a predvedú sa praktické ukážky. Na záver každého kurzu sa uskutoční krátky seminár o plaveckých technikách, ktorého cieľom je pomôcť športovcom pri ďalšej efektívnej príprave po ukončení výcviku. x-bionic® sphere športovcom poskytuje vnútorný olympijský bazén s dĺžkou 25 metrov a ôsmimi dráhami a vonkajší olympijský bazén s dĺžkou 50 metrov a 10 dráhami. Jedinečná lokalita areálu umožňuje aj priamy prístup k rieke Dunaj, kde si môžu športovci zdokonaľovať svoje plavecké zručnosti vo voľnej vode.

Ideálne podmienky na bicykel

Cyklistický výcvik bude zameraný na zlepšenie vytrvalosti metódou „spin to win“. Náš areál ponúka športovcom individuálne konzultácie a bohatú škálu triatlonových a rýchlostných bicyklov. Tréning v okolí Šamorína je pre milovníkov triatlonu „skutočnou lahôdkou“, pretože v tejto oblasti nie je veľká premávka a cestné komunikácie sú dobre udržiavané. Navyše majú športovci možnosť trénovať na trase, na ktorej sa bude neskôr konať podujatie Challenge Šamorín. Vďaka tomu sa môžu oboznámiť s traťou a získať tak predstavu o tom, čo môžu očakávať v deň pretekov. V prípade zlého počasia ponúkame možnosť trénovať na valcoch v priestoroch Fitness Universe, ktorý má rozlohu vyše 1000 m 2. 

Beh na dráhe i v prírode

 

 

x-bionic® sphere  a jeho bezprostredné ponúka takmer neobmedzené možnosti na bežecký tréning na rôznych povrchoch, ktoré sú predpokladom na komplexnú prípravu na preteky. V areáli sa okrem iného nachádza i osemdráhový bežecký ovál certifikovaný IAAF, štvordráhový bežecký ovál a 130-metrová trať s klesaním a stúpaním, na ktorej si športovci môžu zlepšovať rýchlosť a výkonnosť. Tréningy sú zamerané na zdokonaľovanie bežeckej techniky a zvyšovanie rýchlosti a zahŕňajú beh na dlhú trať, šprint, fartlek, kombinované tréningy a intervalový beh. Každý tréning je prispôsobený konkrétnemu tempu jednotlivých športovcov. Po skončení tréningu nasleduje strečing s profesionálnou asistenciou a mentoringom, čím sa zaistí správny proces regenerácie. Tréningy bude viesť skúsený kouč, ktorý vie športovcov  motivovať k čo najvyšším výkonom.

Príďte aj s rodinou!

 

 

Ponuka strediska x-bionic® sphere je mimoriadne široká, takže účastníci výcvikového kempu môžu prísť aj s rodinami a spojiť prípravu na športové podujatie s víkendovým oddychom. Po vyčerpávajúcom celodennom tréningu majú návštevníci možnosť oddýchnuť si v luxusnom wellness centre alebo sa spolu s rodinou sa zabaviť v kine či bowlingovom bare. Deti si môžu vyskúšať jazdu na koni, kedže súčasťou areálu je dostihová i parkúrová časť s množstvom ustajnených vzácnych koníkov. Priamo v areáli nájdu hostia štyri rôzne reštaurácie a dva bary. Z ponuky si vyberie každý ‒ športovec, ktorý sa chce zdravo stravovať kvôli výkonu, aj gurmán, ktorý má záujem o sofistikovanú gastronómiu.   Ak máte záujem o registráciu a ďalšie informácie o Challenge Šamorín a o triatlonových kempoch, navštívte stránku www.challenge-samorin.com.

 

01 - Modified: 2024-04-18 08:03:39 - Feat.: - Title: Z behania v kopcoch bude mať úžitok každý 02 - Modified: 2024-04-18 07:58:19 - Feat.: - Title: Slovenská priorita na MS družstiev v chôdzi v Antalyi – získať miestenky v miešanej štafete na olympijské hry v Paríži 2024 03 - Modified: 2024-04-17 08:23:46 - Feat.: - Title: Sto dní pred otvorením Hier XXXIII. olympiády v Paríži Slovensko len so 14 miestenkami 04 - Modified: 2024-04-15 07:57:55 - Feat.: - Title: Rekreačný a výkonnostný beh 05 - Modified: 2024-04-15 07:52:40 - Feat.: - Title: Kenské triumfy na TIPOS Národnom behu Devín – Bratislava
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
19. apríl 2024 08:19