Eliminujte behom jarnú únavu a náznaky depresie
StoryEditor

Eliminujte behom jarnú únavu a náznaky depresie

23.02.2023, 15:05

Behanie a rôzne pohybové aktivity prevádzkované vo fitku, telocvičniach, športových halách alebo plaveckých bazénoch sú lepšie ako nehýbať sa vôbec. Nemali by sme ale zabúdať na to, že príroda nás stvorila tak, že slnečné svetlo, hoci by bolo zahalené vrstvou mrakov, k nám musí mať prístup a tak si treba nájsť denne aspoň dvadsať minút na pobyt vonku.

Nemusíte nutne behať

Stačí, keď sa ráno prejdete desať minút na ďalšiu stanicu MHD alebo vystúpite naopak o stanicu skôr. Pokiaľ jazdíte autom, vyrazte z domu o desať minút skôr a obíďte si ulicu a popoludní či večer pri návrate urobte to isté. Keď k tomu pridáte víkendové behanie vonku, zrazu zistíte, že tá jesenná únava, s ktorou už roky bojujete, sa tento rok nedostavila. Skutočne stačí tak málo. Behanie len tak voľne prírodou je to najlepšie, čo v jesennom čase môže človek pre seba urobiť. Jednoducho bežíte a užívate si deň. Nemyslíte na sekundy, na minúty, na roky, nemyslíte na partnerov, na pracovné úlohy a len si bežíte. Keď už ste si ten čas na odpočinok, na relaxáciu, na regeneráciu urobili, prečo sa zase znova a znova bránite tomu si to užiť a snažíte sa šetriť čas? A tak namiesto toho, aby ste si beh užívali, zase prekonávate osobné tréningové rekordy! Zabudnite na rekordy a tie na jar a v lete prídu. Zabudnite na rekordy a objavte vnútornú krásu behu.

Budovanie imunity

Keď sa človek pozrie do rôznych zdravotníckych štúdií, imunitou v nich sa to len tak hemží. Až sa čudujeme, keď si prečítame, čo na nás všade útočí, čo nás oslabuje. Pravdou tiež je, že si o tom všetkom ľudia skôr čítajú, než by pre posilnenie imunity niečo aktívne robili. Nakoniec vlastne prečo, keď si stačí dôjsť do lekárne a tam si kúpiť nejaký ten zaručený prostriedok, ktorý v nás zabije všetko ..., bohužiaľ už sa potom nikde nepíše, že to zabíja aj nás, pretože pasívny spôsob ochrany nikoho neposilní, tým skôr našu imunitu.

01 - Modified: 2024-04-24 11:18:12 - Feat.: - Title: Správna výživa obsahuje dostatočný, nie nadmerný príjem bielkovín 02 - Modified: 2024-04-24 11:10:50 - Feat.: - Title: Zástupcovia športových zväzov diskutovali s najvyššími predstaviteľmi Ministerstva cestovného ruchu a športu SR, zväzy by mali na rok 2024 dostať o 20 percent viac financií 03 - Modified: 2024-04-18 08:03:39 - Feat.: - Title: Z behania v kopcoch bude mať úžitok každý 04 - Modified: 2024-04-18 07:58:19 - Feat.: - Title: Slovenská priorita na MS družstiev v chôdzi v Antalyi – získať miestenky v miešanej štafete na olympijské hry v Paríži 2024 05 - Modified: 2024-04-17 08:23:46 - Feat.: - Title: Sto dní pred otvorením Hier XXXIII. olympiády v Paríži Slovensko len so 14 miestenkami
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
25. apríl 2024 02:24