StoryEditor

Tretie preteky Behaj lesmi rozbehali Bachledovu dolinu a odolali aj nepriazni počasia

27.06.2023, 00:00

Bežecký seriál Behaj lesmi sa na svojej 3. zastávke vydal na východ Slovenska a to priamo pod Belianske Tatry. Bežci vybehli v majestátnej Bachledovej doline.

Všetky detské preteky už tradične zastrešujú lekárne Dr. Max. Pod Tatrami sa na štart postavilo 179 najmenších pretekárov. Niektorí naši najmenší bežci práve dovŕšili dva roky a súťažili v kategórii Slimáčikov. Deti boli rozdelené do celkovo šiestich kategórií, takže na svoje si prišli všetky ročníky. 

image
Behaj lesmi

Veľký úspech zožal charitatívny beh JOJ ŠPORT RUN, tentokrát stálo na štarte 234 bežcov. Organizátori sa tento rok spojili s JOJ Šport, ktorá je titulárnym partnerom charitatívneho behu. Peniaze sa prispievajú do Nadácie TV JOJ a poputujú na  pomoc neziskovej organizácii IPčko, ktorá sa stará o zdravie a psychickú pohodu mladých ľudí. Čiastkou 500 eur prispeli aj partneri týchto bežeckých pretekov ZATOPEK CONSULTING. Celková vyzbieraná suma, ktorá ide na pomoc neziskovej organizácií IPčko a špeciálne ich nízkoprahovému centru Káčko v Prešove nakoniec bola 2 383 EUR. 

O 13:00 odbili hodiny štart najdlhšej trase pretekov a to 21 kilometrovej lesnej ceste. Preteky symbolickým výstrelom odštartoval riaditeľ strediska Bachledka Ski & Sun Ivan Dic.  Víťazom dlhej trasy sa stal s časom 01:22:20 Pavol Orolin. Ako prvá žena pribehla do cieľa maratónska šampiónka Ivana Líšková s časom 1:41:21. Katégóriu tandemov ovládli Matisons Runner‘s Club.

Aj tieto preteky Behaj lesmi sa niesli v ekologickom duchu - medaile sú na všetkých pretekoch vyrobené z rozložiteľného bioplastu, ktorý má svoj základ napríklad v kukurici a diplomy sú z hubového mycélia, ktoré sa nielen rozloží, ale dokonca slúži ako hnojivo. Navyše obsahujú vrstevnice danej lokality, takže bežci si na pamiatku odnesú časť svojej odbehnutej trasy.

image
Behaj lesmi

Ďalším vrcholom dňa bol beh Lesnícka 11, ktorý zastrešuje zakladajúci partne Lesy Slovenskej republiky. Na štart tejto trasy sa postavilo 388 pretekárov a všetci s cieľom vyhrať. Boj to bol skutočne napínavý. Bežci vybehli do neľahkých podmienok, trasy boli značne zničené celodenným dažďom. Časť každej trasy viedla cez Chodník korunami stromov.

Víťazom Lesníckej 11 sa stal Filip Kubík s časom 00:54:13, v tesnom závese za ním dobehol jeho brat marek Kubík s časom 00:54:54. Prvou ženou na trase Lesníckej 11 bola Eliška Klepková s časom 01:03:29.

Atmosféra pretekov bola napriek nepriaznivému počasiu výborná, veľkej obľube sa tešila služba zapožičania bežeckých topánok od švajčiarskej značky On alebo ochutnávka produktov Herbalife Nutrition.

image
Behaj lesmi

Pretekári si mohli dať na stánku lekární Dr. Max napríklad zmerať kapacitu pľúc a deti si mohli nechať na tvár nakresliť celú zvieraciu ríšu v stánku AAA AUTO. Zároveň aj v Bachledovej doline platí, že organizátori spoločne s Lesmi Slovenskej republiky vysadia za každého bežca strom.

Všetci bežci si v štartovnom balíčku naši aj pamätné medaile od Českej mincovne alebo praktické darčeky od lekární Dr. Max. Na stánkoch Herbalife Nutrition mohli pretekári ochutnať proteínové tyčinky a nápoje a na stánku Continental si zas dobiť svoje elektronické zariadenia.

Tretia zastávka Behaj lesmi 2023 je za nami, ale bežecký seriál sa rúti do druhej polovice, ktorú otvoria preteky v divokej Veľkej Fatre. Na štart bežcov vyvezie lanovka a pretekári si vychutnajú zbeh do dedinky Vlkolínec.

Svoje štartovné ešte stále zoženiete pohodlne online TU.

TERMÍNY BEHAJ LESMI 2023 

22.7. Veľká Fatra

5.8. Topoľčianky

2.9. Štiavnické vrchy

 

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 22:27