Aj keď by sa mohlo zdať, že proces mrazenia zo zeleniny urobí výživovo prázdnu potravinu, opak je pravdou. "Do mrazených zeleninových zmesí sa vyberá len dozretá zelenina, ktorá sa očistí a rýchlo zmrazí. Týmto spôsobom sa konzervujú a ochránia niektoré vitamíny, minerálne látky a farbivá. Vo výsledku tak môže byť mrazená zelenina dokonca ešte kvalitnejšia než niektoré čerstvé druhy, ktoré sa trhajú nedozreté, aby sa mohli prevážať cez pol Európy do našich supermarketov," vysvetľuje Pavel Suchánek. Dôležité však je dodržiavať pravidlá skladovania. Ak totiž bude zeleninu opakovane rozmrazovať, obsah prospešných látok by sa mohol znížiť.Flickr
StoryEditor

Sedem mýtov o potravinách, ktorým veríte aj vy

05.03.2018, 13:30
Mnohé zaužívané stereotypy v jedlách dnes už nie sú pravdou. Alebo sme žili v omyle dlhšie, ako sme si mysleli.

Špenát dodá silu, mrkva zlepšuje zrak, mäso je plné hormónov.

Mnohé múdrosti sú medzi ľuďmi vžité natoľko, že nikoho ani nenapadne o nich pochybovať, píše iDnes.cz.

V dnešnom článku vyvrátime sedem najväčších mýtov, ktoré kolujú o potravinách. Pozrite si ich v galérii:

01 - Modified: 2022-07-07 11:05:49 - Feat.: - Title: Zdravé a ľahko dostupné mäso 02 - Modified: 2022-06-20 08:44:20 - Feat.: - Title: Jedlo počas dlhého tréningu 03 - Modified: 2022-06-03 10:50:13 - Feat.: - Title: Nemusíte hladovať, aby ste schudli 04 - Modified: 2022-05-30 12:05:22 - Feat.: - Title: Maratón ste dobehli a čo teraz? 05 - Modified: 2022-05-27 08:23:01 - Feat.: - Title: SÚ BIO POTRAVINY LEPŠIE AKO TIE BEŽNÉ?
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/strava, menuAlias = strava, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
08. august 2022 18:22