Súčasne však treba doplniť, že práve takéto pocity ľudia najčastejšie uvádzajú po tom, čo pridajú aspoň jednu desiatu a svoj energetický príjem rozdelia do 4–6 denných porcií. Rozmedzie medzi jednotlivými jedlami samozrejme nemusí byť stále rovnaké (napríklad presne dve alebo štyri hodiny), pretože je logické, že aj pocit hladu prichádza po rôzne dlhej dobe v závislosti od toho, z čoho sa skladalo naše posledné jedlo. Raňajkovať do hodiny po prebudení je vhodné najmä preto, aby ste na raňajky nezabúdali. Keď ich totiž vynecháte, zarábate si na popoludňajšej chute na sladké. Pravidelné raňajky vám pomôžu aj s rovnomernejším pocitom dostatku energie naprieč celým dňom.
Ak nie ste zvyknutí raňajkovať, bežte na to postupne
Začnite pokojne od menších porcií (napríklad biely jogurt a kúsok ovocia či lyžice vločiek) a postupne navyšujte na požadované množstvo. Do jedla sa ani nemusíte nútiť, pokojne si raňajky najprv rozdeľte do dvoch menších porcií a zjedzte časť pred odchodom do práce, časť až v zamestnaní. Veľakrát pomôže aj to, že pri pravidelnej strave nebudete jesť tú najväčšiu porciu večer pred spaním – pocit sýtosti totiž často pretrvá až do rána a človek potom na raňajky nemá chuť. Ich vynechanie však opäť podporí večerný hlad, takže je žiaduce pokúsiť sa z tohto začarovaného kruhu vystúpiť. Ani večerať nemusíte naposledy o piatej alebo šiestej hodine. Záleží vždy na tom, kedy idete spať. Iný ideálny čas na večeru bude pre jedinca, ktorý ide spať o 9 hodine, a iný pre niekoho, kto ponocuje do druhej do rána.