Dámy, cvičte s miernou intenzitou a nepresiľujte sa
StoryEditor

Dámy, cvičte s miernou intenzitou a nepresiľujte sa

20.10.2023, 12:40

Pokiaľ cvičíte správne, tak sa pri cvičení aj po ňom cítite lepšie. Nepríjemné pocity si spôsobujete sama a dá sa ich úplne zbaviť. Keď je pre vás v určitý deň cvičenia príliš náročné alebo dlhé, môže často viesť k zvýšeniu chuti do jedla. Kratšie bloky nenáročného cvičenia (napr. chôdza) spália kalórie, ale nebudú zvyšovať vašu chuť do jedla.

Spaľovanie tukov každý deň začína prvým krokom a s každým ďalším pokračuje

Cvičenie predlžuje dĺžku a kvalitu života. Nesporným faktom je, že cvičenie často vedie k zníženiu krvného tlaku, pomôže vám riadiť cholesterol, znižuje riziko rakoviny, mozgovej a srdcovej mŕtvice, zvyšuje kvalitu života a dĺžku dožitia. Nenáročné cvičenie vytvára sebadôveru, pocit vnútornej sily a vôľu vykonávať zmeny vo svojom živote. Keď jednoducho len vyrazíte von alebo do fitcentra, telo sa cíti lepšie a mozog sa lepšie sústreďuje. Pred cvičením sa nemusíte cítiť práve dobre, ale po ňom je na vás vidieť, že ste plná energie a atraktívna, čo zaregistruje aj vaše okolie. Dobré veci sa stávajú, keď ste so sebou spokojná, a cvičenie vám môže priniesť spravodlivú odmenu v podobe sebaúcty. Už iba niekoľkominútová prechádzka spôsobí, že sa budete cítiť lepšie. Môžete ísť von, aj keď máte hektický deň, a svoju prácu si dorobiť neskôr, môžete ísť ďalej, aj keď ste to už považovali za vylúčené. Pri cvičení aj po ňom dokážete lepšie riešiť problémy (osobné, pracovné, rodinné), po nenáročnom  tréningu ste produktívnejší a máte na všetko viac energie a lepšie sa vám premýšľa. Pokiaľ cvičenie bolí, tak ho vykonávate zle, máte nejaký ortopedický problém alebo robíte cviky, ktoré pre vás nie sú vhodné. Akonáhle budete pociťovať neustály príval výhod spojených s cvičením, budete sa na ďalšiu prechádzku alebo návštevu fitcentra priamo tešiť.

Nenáročným pohybom môžete spáliť neobmedzené množstvo kalórií

Pritom sa nemusíte vzdať čokolády ani pohára vína. Máte vnútornú silu, vďaka ktorej dokážete prevziať zodpovednosť za príjem jedla aj tréning. Buďte však trpezlivá, nahromadiť tuk vám trvalo roky, preto sa ho musíte zbavovať postupne. K jedlu a cvičeniu si postupne vytvoríte dobrý vzťah.

Prísne diéty nemajú požadovaný účinok

Cvičenie sa dá vykonávať v kratších blokoch zaradených aj do náročných dní bez toho, aby vám prinášalo akékoľvek problémy. Nemusíte sa stať členkou žiadneho klubu, najímať si osobného trénera, zapisovať sa do kurzov chudnutia alebo si kupovať drahé jedlo a športové vybavenie. Jedlo je vašim priateľom, keď viete správne riadiť jeho príjem. Pokiaľ do svojho dňa vhodne zakomponujete cvičenie aj jedlo, budete po celý deň fyzicky i psychicky vitálnejšia. Časté jedenie a dlhšie prechádzky urobia z vášho metabolizmu „pec na spaľovanie tukov“, ktorá bude pracovať vo dne v noci. Keď budete cvičiť so správnou intenzitou, tak sa telo, myseľ a duch prepoja a poskytnú vám pocit veľkého uspokojenia. Akonáhle dosiahnete správnu rovnováhu, nebudete už chcieť vynechať ani jeden tréning. Pocit  úspechu a kontroly pre vás bude dôležitejší, ako zlepšenie telesných tvarov alebo zníženie váhy. Pri správnom tempe a pravidelnosti si budete tieto príjemné pocity pri cvičení a po ňom naozaj užívať. Mnohé ženy, ktoré cvičeniu „prepadli“, našli psychickú silu pre ďalšie pozitívne zmeny vo svojom živote.

01 - Modified: 2024-04-26 12:31:04 - Feat.: - Title: Vyhnite sa jarnej únave, začnite sa hýbať 02 - Modified: 2024-04-24 11:18:12 - Feat.: - Title: Správna výživa obsahuje dostatočný, nie nadmerný príjem bielkovín 03 - Modified: 2024-04-24 11:10:50 - Feat.: - Title: Zástupcovia športových zväzov diskutovali s najvyššími predstaviteľmi Ministerstva cestovného ruchu a športu SR, zväzy by mali na rok 2024 dostať o 20 percent viac financií 04 - Modified: 2024-04-18 08:03:39 - Feat.: - Title: Z behania v kopcoch bude mať úžitok každý 05 - Modified: 2024-04-18 07:58:19 - Feat.: - Title: Slovenská priorita na MS družstiev v chôdzi v Antalyi – získať miestenky v miešanej štafete na olympijské hry v Paríži 2024
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/trening, menuAlias = trening, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
29. apríl 2024 00:37