StoryEditor

Vajdov team zvíťazil v CrossFite

19.04.2012, 14:29
Cez víkend zavítal do Bratislavy na Tyršovo nábrežie červený kamión - Reebok Drop Box. Verejnosť si mohla vyskúšať silový a kondičný program CrossFit a v sobotu podporiť v súťaži svojich obľúbených hercov.

CrossFit je silový a kondičný program vyvinutý na to, aby pomohol ľuďom získať širšiu všeobecnú kondíciu. Je vytvorený tak, aby ľudí pripravil na akúkoľvek fyzickú výzvu. Sústredí sa na neustále obmieňanie funkčných pohybov pri vysokej intenzite a pomocou nich prispieva k vytvoreniu celkovej fyzickej kondície. Všetky tréningy sa dajú upraviť podľa konkrétnej úrovne kondície, veku alebo skúseností. Trénovať môžete kdekoľvek – v garáži, doma, v parku, v škole – ale často sa trénuje v miestnej posilňovni partnerov programu CrossFit – tiež nazývanej „box“. Účastníci programu CrossFit každý deň absolvujú „tréning dňa“ (WOD – Workout of the Day) a svoje výsledky si zapisujú na internet alebo na tabuľu v telocvični. Tréning dňa poskytuje účastníkom programu CrossFit jedinečnú možnosť súťažiť, sledovať svoje pokroky, podeliť sa o skúsenosti a dosahovať vlastné ciele.

CrossFit donedávna na Slovensku poznala len malá skupina ľudí. Prišiel k nám z USA a u nás sú jeho priekopníkmi hlavne licencovaní tréneri z bratislavského Red Royal Teamu: Dominik Hopjak a Jindro Tovaryš.

Práve Red Royal Team vďaka značke Reebok cez víkend učil verejnosť, ako správne cvičiť CrossFit a navyše v sobotu sa konala súťaž teamov, ktoré zostavili slovenskí herci: Jozef Vajda, Marek Ťapák, Tomáš Palonder a Pavel Bruchala. Po takmer hodinovom boji vyhral team Jozefa Vajdu. V teame s ním súťažili športovci Adam Klas a Martin Kanala.

CrossFit na Tyršovo nábrežie prilákal stovky ľudí a tí, ktorých zaujal, majú možnosť prihlásiť sa na Reebok CrossFit Fitness Championship 2012, ktorý sa koná v septembri v poľskom Krakowe. Hlavnou výhrou je kontrakt so značkou Reebok, ktorá je od začiatku roka partnerom CrossFitu, a finančná odmena 3000 eur. Viac informácií získate na www.facebook.com/reebok.sk.

Red Royal Team: Team profesionálnych kondičných trénerov, ktorí sa zameriavajú hlavne na výučbu CrossFitu. Jeho zakladateľom je certifikovaný CrossFit tréner Dominik Hopjak.
 

01 - Modified: 2024-04-18 08:03:39 - Feat.: - Title: Z behania v kopcoch bude mať úžitok každý 02 - Modified: 2024-03-19 09:06:14 - Feat.: - Title: Každé dieťa musí mať možnosť zapojiť sa do hry 03 - Modified: 2024-03-19 08:30:11 - Feat.: - Title: Silné nohy vás „vystrelia“ na vrchol 04 - Modified: 2024-03-13 10:16:33 - Feat.: - Title: Regeneračné nápoje a potraviny 05 - Modified: 2024-03-08 10:42:58 - Feat.: - Title: Dehydratácia pre telo znamená stres
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
25. apríl 2024 14:02